Recenze byla odstraněna - nejedná se o hodnocení nákupu, ale produktu.
Recenze byla provozovatelem odstraněna ve smyslu čl. 8.3.2 OP Heureka.
Nerelevantní příspěvek byl odstraněn. Nejedná se o hodnocení obchodu.
Při vrácení nevyhovujícího zboží ( špatný rozměr, napsaný v návodu na obsluhu bojleru) mi bylo zděleno že jsem zboží vrátil poškozený, v oryginálním obalu a ještě obalen v dalším kartonu. Děkuji už nikdy více.
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, zboží bylo vráceno ve 14. denní lhůtě s poškozením.
Z reklamačního oddělení jste byl informován o poškození s fotodokumentací s tím, že zajistíme vyčíslení nákladů na uvedení výrobku do stavu určeného k prodeji a tyto náklady budou strženy v rámci dobropisu.
Toto je standardní postup a máme na něho dle platného zákona i obchodních podmínek právo. Vámi vrácené zboží by jinak muselo být prodáno se slevou.
Případné poškození zboží vlivem přepravy můžete uplatit v rámci reklamace u Vámi sjednaného dopravce, který nám zboží k odstoupení od kupní smlouvy doručil.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
Recenze byla smazána, neboť se nejednalo o hodnocení obchodu.
- V e-shopu u zboží uvedeno "skladem externí sklad" a po objednání vám napíšou, že kamna ještě nejsou vyrobena a dodací lhůta je 6 měsíců.
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, krbová kamna jsou obecně nedostupná již déle než rok. Aktuálně vidím na kartě produktu dostupnost 6-10 měsíců. U tohoto výrobce se nastavovala v nedávné době dostupnost zboží ručně, protože xml feed dodavatele obsahoval chybné informace.
Obchodník s Vámi na základě objednávky správně komunikoval a informoval Vás o aktuální dostupnosti zboží. Tato kamna bohužel nekoupíte v současné době u žádného prodejce v ČR.
Za případnou chybu se omlouváme.
V zájmu vyřešit danou situaci, jsem Vám zaslal nabídku na alternativní produkt, který se naskladnil a mohl by vyřešit danou situaci.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
V popisu kotle Protherm Panther Condens KKO-CS1 není jediná zmínka o tom,že ohřev TUV funguje pouze se zásobníkem (cca12600 kč + další náklady na instalaci),který navíc zabere stejně místa,jako kotel.
Naopak je vyzdvihnuta vlastnost,že vodu ohřeje téměř okamžitě,během několika sekund.(žádná vstřícnost,žádné uznání chyby,natož nabídka výměny kotle,za jiný...pouze mi nabídli onen zásobník)...a svedli to na Heuréku,že mám reklamaci uplatnit tam. (Heureka do dnešního dne ani neodpověděla)...popis je stejný na Heurece,jako zde.,,,Bylo mi obchodem řečeno,že jsem se měl jich na podrobnosti dotázat. To,jestli kotel pouze topí,nebo i ohřívá vodu,není podrobnost,ale naprosto zásadní a rozhodující info,pro výběr kotle!!!Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, popis produktu na našem eShopu kopíruje originální popis výrobce kotle. Jelikož jde o plynové zařízení, určené pro odbornou montáž, předpokládá se, že zákazník ví, co kupuje nebo si nechá odborně poradit. Ve specifikaci produktu u nás na eShopu, je uvedeno: S ohřevem vody TUV: S možností ohřevu. Zboží bylo zakoupeno přes Heureka košík, zde bohužel za případný jiný popis produktu neneseme odpovědnost.
Pokud by nedošlo k vybalení nebo montáži kotle, s výměnou zařízení by nebyl z naší strany žádný problém.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
Zboží objednáno(uvedeno,že se nachází v externím skladě)po pár dnech přišel email,že zboží už letos nebude(bojler)až někdy na jaře a uvedenou cenu negarantujou....
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, uvedený produkt má již upravenou dostupnost zboží. Za špatně zobrazenou dostupnost produktu se však velmi omlouváme.
Bohužel není vždy vše online a někdy nám něco "uteče". Vyjádření výrobce o pozastavení objednávek v detailu produktu uvedeno bylo, ale i tak zůstala na produktu chybně nastavena dostupnost. Cenu Vám garantovat nemůže žádný prodejce, protože zboží bude výrobcem dodáno za ceny, dle platného ceníku v době expedice zboží. Nikdo z prodejců neví, kdy společnost DZD uvede v platnost nové ceny.
Stejně jako kotle, akumulační nádrže, krby a kamna, se dnes již mnoho jiných produktů prodává formou pořadníků.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- Je to špatné, když e-shop sám stornuje objednávku.
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, kolegyně z obchodního oddělení Vás na základě přijaté objednávky kontaktovala ohledně dostupnosti zboží a bohužel od Vás nedostala do dnešního dne odpověď. Stornovanou objednávku případně není problém obnovit do původního stavu, ale pokud zákazník nekomunikuje, je to velmi složité. Důvodem stornování Vaší objednávky je fakt, že na daný sortiment zboží evidujeme velký počet objednávek (ve stovkách až tisíců kusů) a zboží je pak zbytečně blokováno po naskladnění pro zákazníky, kteří o zboží nemají zájem. Na zaslaný mail z obchodního oddělení, stačilo pouze odepsat: "Děkuji za informaci, vyčkám na naskladnění."
***KOPIE KOMUNIKACE***
Sent: Monday, August 15, 2022 7:54 AM
Dobrý den, v příloze zasílám: Potvrzení přijetí objednávky č. 77102*****. Dostupnost Vámi objednaného produktu je cca 9-10 měsíců od objednání. Vyčkáte či mám objednávku stornovat? -
- Píšou 14 dní a po objednání prý měsíc možná a negarantuje mě nic, ani cenu
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, u Vámi objednaného produktu je a byla uvedena informace o dostupnosti: "Obvykle do měsíce".
Kolegyně z obchodního oddělení Vás informovala po vytvoření objednávky, o plánované naskladnění v délce 4-8 týdnů s tím, že se v době naskladnění může změnit cena. Taková je dnes bohužel realita současného trhu. Akumulační nádrže, kotle, krby i kamna se prodávají prakticky formou pořadníků a dle aktuální ceny naskladnění. Objednávku jste nakonec sám stornoval.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- objednáno 15.3. 2022 - dodáno 22.8. 2022 ( v eshopu termín dodání do měsíce)
- cena při objednání potvrzene 47.628,-Kč - cena při dodání po pěti měsících 56.776,-Kč (navýšení cca o 20%)
- a vysvětlení - buďte rádi, že vám vůbec něco dodáme
- jako odškodné dostanete firemní propisku
Pokud můžete, nakupte jinde !!
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, v době objednání kotle byla avizovaná dostupnost výrobcem cca měsíc. Na eShopu byla zobrazena dostupnost "Obvykle do měsíce". Situace se však mění velmi dynamicky a na všechny dodatečné dotazy ohledně objednávek, se snažíme reagovat co nejdříve - komunikujeme. Současná situace na trhu kotlů je veřejně známá: https://denikn.cz/724585/na-trhu-kotlu-na-tuha-paliva-prevysuje-poptavka-nabidku
Cena kotlů na tuhá paliva se mění prakticky dodávku od dodávky a naše společnost reaguje dodržováním základních cen výrobců kotlů. Všichni výrobci dnes dodávají zboží pouze za aktuální ceny v den expedice zboží, dle platných ceníků, které tyto společnosti tvoří. Vámi objednaný kotel Vám byl dodán za aktuální ceníkovou cenu a s dodáním jste souhlasil. Počet zákazníků na jeden model kotle se dnes pohybuje v řádech desítek kusů a počet objednávek na kotle na tuhá paliva, evidujeme ve stovkách kusů.
S kolegyní z obchodího oddělení jste si zřejmě zcela nerozuměl, když Vám ve "vtipu", na odlehčení situace sdělila: "Buďte rád, že Vám kotel vůbec dodáme". Doba dodání některých produktů je dnes delší než jeden rok.
Kotle jsou dnes, jako mnohé další zboží, prodávány formou pořadníků. Za nedostupnost kotlů na trhu může mnoho faktorů: povinnost vyměnit kotle starých emisních tříd, ukončení prodeje dvou silných značek jako Dakon a Viadrus, situace kolem Covid-19, speciální vojenská operace na Ukrajině a celkově situace ve světě.
Všichni prodejci v tomto směru dodržují stejný prodejní postup. Situace ani jiný prodejní postup neumožňuje, bohužel...
Po 5ti měsících, kdy byla objednávka potvrzena,mi až na můj dotaz zda se
něco nezměnilo,mi bylo sděleno,že mi byla objednávka ztornována.
Myslím si,že je špatná komunikace mezi obchodem a zákazníkem
a mezi obchodníky mezi sebou.Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, dovolím si nesouhlasit s Vaší reakcí ohledně hodnocení našeho obchodu.
3. 5. jsem Vám odpovídal na dotaz o dostupnosti produktu, ohledně zahradního domku s tím, že by se daný produkt měl naskladnit cca 1.7. Vycházel jsem v té době z dostupných informací na webu dodavatele a tento termín je orientační, proto informace cca 1.7.
Definice: Cirka latinsky znamená přibližně. Často se používá i latinský tvar circa nebo zkratky cca, ca, c nebo značka ~ (vlnovka). Používá se v případech, kdy se uvádí hodnota známá pouze zhruba nebo přibližně. Většinou, když si nejsme jisti o přesném čase nebo počtu, ale jsme si jisti blízkou přibližností.
2.7. jste mě kontaktoval ohledně dotazu, jak to s objednávkou vypadá. Vzhledem ke svému náhlému pobytu v nemocnici z důvodu vážného úrazu, jsem informaci předal na kolegyni ke zpracování a zjištění dalších informací.
9. 7. po další Vaší urgenci a vzhledem k faktu, že uvedené zboží nebylo dosud do ČR dodáno a celá zakázka byla ze strany dodavatele zrušena, jsem skutečně stornoval Vaši objednávku s tím, že jsem vám celou situaci vysvětlil a zaslal jsem Vám odkaz na stránky našeho dodavatele, kde si uvedené zboží můžete ještě zakoupit v rámci překopu zboží od jiného dodavatele - výrobce. Naše společnost s tímto jiným dodavatelem bohužel nemá podepsanou smlouvu a takový překup je zbytečnou zátěží jak pro náš obchod, tak by byl pro Vás značně finančně nevýhodný. Nicméně vše vedlo k vyřešení nemilé situace, do které jste se dostal. Zde si dovolím podotknout, že toto zboží nebylo skladem v žádném jiném obchodě v ČR, protože dodavatel je jen jeden.
Smutné, že místo pochvaly za snahu vyřešit celou situaci a bez zjevného profitu, dostaneme ještě negativní hodnocení.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- Špatná domluva s přepravou.
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, závoz zboží do Vámi zvoleného regionu provádíme ve většině případů vždy v pátek. Na základě objednávky, jste o tomto závozu byl předběžně informován s tím, že čas doručení upřesníme den předem. I když se mnohdy snažíme vyhovět všem zákazníkům, není to bohužel vždy možné. O orientačním čase doručení, jste byl informován 24 hodin před závozem, jak bylo avizováno po vytvoření objednávky.
Pokud Vám termín závozu nevyhovoval, měl jste tuto informaci sdělit logistice a zboží by vám bylo doručeno v jiný, ale pozdější termín. Případně jste mohl využít osobního odběru a pro zboží si zaslat přepravní společnost nebo si jej vyzvednou osobně.
Pevně věřím, že příště bude vše k Vaší plné spokojenosti.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- Obchod svévolně zvýšil cenu u zboží u kterého již byla zaplacena záloha.
- Při požadavku o doložení tvrzení jsem byl odkázán na jednatele.
- Jednatel nebere telefon, neodpovídá na SMS
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, změnu ceny provedl výrobce, společnost Dražice, od 1.6.2022: https://www.dzd.cz/cenik
Navýšení cen je platné pro objednávky před zdražením - tedy na vše co naší, ale i jiným společnostem nebylo ještě dodáno nebo je ve výrobě, bez ohledu na datum objednání. Bohužel taková situace se projevuje napříč celým trhem u více značek - výrobců.
Oba jednatelé pracují v rámci běžné pracovní doby a jsou dostupní jak na telefonu, tak e-mailu od 7:00 - 16:00.
Chápu, že ze zdražení radost nemáte, pokud s novou cenou nesouhlasíte, můžete odstoupit od kupní smlouvy. Reagujeme na zdražení výrobcem, za které nemůžeme.
Náš obchodník s Vámi komunikoval a pokoušel se Vám celou situaci vysvětlit. Pro pořádek věci přikládám kopii oznámení o oficiálním zdražení zboží ze společnosti Dražice:
V Dražicích 13.5.2022
Vážení obchodní partneři,
tímto bych Vám chtěl oznámit změnu ceníků od 1.6.2022. Dochází ke zvýšení cen u většiny položek. Toto zdražení není jednotné a jsme nuceni k němu přistoupit z důvodu prudkého růstu vstupů. V současné době nám prudce roste cena za energie, které používáme v našich výrobních procesech. Také neustále rostou materiálové náklady.
Zároveň se Vám tímto omlouvám za nedodání některých typů z Vašich objednávek z důvodu vysokého převisu poptávky nad možnostmi naší výroby. Taktéž někteří naši dodavatelé nestíhají dodávat v potřebném množství.
Z tohoto důvodu i zboží, které jste objednali před tímto datem budeme nuceni po 1.6.2022 dodávat již dle nových ceníků.
Budeme se snažit dodat maximální množství zboží za ceny platné do 31.5.2022, ale po tomto datu již musíme fakturovat v nových cenách.
Za oddělení Družstevní závody Dražice
Ing. Jaroslav Oliva
vedoucí prodeje pro ČR a SR -
- Nevýhodou obchodu je zcela neschopné obchodní oddělení, kde jsem poptával ramínka na prodejně, ale pracovnice OO mi sdělila, že ramínka samostatně neprodáváte! Je s podivem, že OO neví, co máte v nabídce na eshopu. Jsem zklamán, protože jsem měl cestu do Trutnova a mohl jsem si při nákupu ušetřit 150,- Kč, ale pro neschopnost personálu jsem je vyhodil a objednal přes eshop.
Radím všem, vybrat si napřed na eshopu a pak nakoupit v prodejně. Nespoléhat se na obchodní oddělení, kde neví, co vůbec mají v nabídce.
Jsem zklamán !!Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, na základě našeho dnešního tel. rozhovoru si dovolím reagovat takto:
Bohužel nejsem schopen dohledat Vaši vzájemnou hlasovou komunikaci, protože tel. hovory nenahráváme. Domnívám se, že došlo k nedorozumění v rámci komunikace, kdy naše nová kolegyně pochopila z Vaše dotazu, že jde o náhradní díl pro vodovodní baterie. Tyto náhradní díly opravdu nenabízíme a snažíme se tomuto sortimentu zcela vyhnout, protože mnohdy zákazník vůbec neví, jaký díl vlastně potřebuje.
Flexi ramínka a náhradní díly na baterie s elektrickým ohřevem vody běžně v nabídce máme, ale kolegyně si toto v komunikaci neuvědomila a patrně to ani nevěděla. Ne vždy se nám vše povede stejně jako Vám na 100%. Jsem rád, že jste zboží nakonec zakoupil v našem obchodě a bylo Vám doručeno. Na mail jsem Vám jako omluvu zaslal ještě osobní vyjádření s možností využití kompenzace při dalším nákupu.
Za pochybení se omlouváme.
- Vstricnost
Obchod pracuje, jak ma. Bohuzel naskladneni ted probiha v delsich intervalech a pro mne byla cekaci doma moc dlouha, tudiz jsem objednavku zrusil.
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, děkujeme za kladné hodnocení, i když k samotnému obchodu nedošlo z důvodu delšího termínu naskladnění zboží, které se nyní prodává prakticky formou pořadníků. Výrobci naráží na nedostatek materiálu a prodejci zase na nedostatek zboží na trhu, vlivem zpožděné výroby.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
Je ohavnost za součástku která stojí 40kc platit poštovné 240....fakt už nikdy víc... Nechápu proč to nedorucili na poštu
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, Vaše objednávka byla v celkové hodnotě 243,- Kč s DPH, tedy není pravda, že by hodnota dopravy byla 240,- Kč s DPH, jak uvádíte ve své recenzi. Skutečná cena dopravy byla 155,- Kč s DPH dle platného ceníku, který je vystaven na eShopu: https://www.topenilevne.cz/doprava-zbozi/
K ceně objednávky Vám byla přičtena dobírka 39,- Kč s DPH zase dle platného ceníku, kterou jste si sám v nákupním procesu zvolil místo platby převodem na účet, kde jste od dobírečného poplatku oproštěn. Celý nákupní proces jste v rámci posledního kroku v nákupním košíku potvrdil a zboží Vám bylo dodáno za podmínek, které jste si sám zvolil a odsouhlasil.
Předpokládám, že jste si záměrně u nás objednal produkt od výrobce BGS, který jste nemohl sehnat v žádném jiném obchodě v ČR s tak krátkou dostupností zboží.
Vaší recenzi nerozumím, nic Vám nebránilo v tom objednávku stornovat nebo si zboží objednat jinde.
PS: K plošnému navýšení cen doprav došlo z důvodu zdražení cen přepravy zboží od smluvních partnerů.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- Informace druhý den po objednání ,že zboží nemají :-)
- Zboží bylo inzerováno ,že je na skladě a nakonec nebylo dodání min.6 týdnů
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, v době vytvoření Vaší objednávky na eShopu byla nastavena dostupnost produktu: "Obvykle do 3. týdnů: Produkt je obvykle do 3. týdnů u zákazníka. Dostupnost je aktualizována automaticky. Pro ověření 100% dostupnosti nás prosím kontaktujte."
Ohledně delší dostupnosti jste byl informován e-mailem ještě dodatečně po vytvoření objednávky. Není pravda, že by na eShopu byla zobrazena informace o skladové dostupnosti zboží. Objednávka byla vytvořena z reklamní kampaně společnosti Google a byla dokončena na stránkách našeho obchodu. Informaci jste tedy během nákupního procesu musel zřetelně vidět.
- Zboží skladem, ale nedorazilo
Zatím není co hodnotit
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Dobrý den, Vaše objednávka byla zpracována a závoz zboží byl avízován z důvodu státních svátků a přetížení naší dopravy na středu 20.4., po dnech pracovního volna. O závozu jste byl vyrozuměn telefonicky na základě objednávky, Vaší recenzi tedy nerozumíme. Zboží Vám dodáme dle smluvených podmínek po telefonu.
Za tým TOPENILEVNE.CZ, Enge Michael -
- Za prvé se musí zaplatit keš a za druhé dovoz je cena jako kdyby to nesli na zádech nejméně z ameriky . Děkuji Vašek !!!
- Drahá doprava a nedá se platit kartou !!!!!!!!!!!
Reakce obchodu TOPENILEVNE.CZ
Děkujeme Vám za kladné hodnocení obchodu: 100%, i když máte jisté výhrady.
Hodnota dopravy zboží:
Vzhledem k rostoucím cenám nákladů na vlastní dopravu došlo k navýšení cen za dodání zboží. Nerozumím proč haníte hodnotu dopravy, když jste si objednávku dobrovolně v našem obchodu vytvořil a cenu dopravy jste během nákupního procesu odsouhlasil. Pokud máte sklad paliv za staré ceny nebo sklad náhradních dílů pro vozy Iveco, kontaktujte nás a dopravu rádi snížíme.
Ohledně plateb platební kartou:
Hodnota běžně doručovaného zboží, naším závozem, překračuje mnohdy platební limity zákazníků a je závislá na dostupnosti internetového připojení, které není všude dostupné. Z toho důvodu se od této myšlenky upustilo a nevyužíváme ji. Není možné u každého X. zákazníka řešit nemožnost platby v rámci limitu bankovnictví bez ohledu na to, že mnoho zákazníků ani neví, jak nebo kde tento limit změnit. Řešením takových situací by docházelo k nevyložení zboží u zákazníka i když je fyzicky naloženo na vozidle a nebo k časovým prodlevám při závozech zboží. Oba faktory jsou nepřípustné pro další logistiku. Každého zákazníka, kde není možné platba platební kartou, informujeme telefonicky o čase doručení zboží a nutnosti přípravy patřičné finanční hotovosti. Další možností je platba bankovním převodem, před dodáním zboží. Tedy alternativní bezhotovostní metodu nabízíme.
Dalším faktorem, proč běžně nevyužíváme u našich závozů možnost platby platební kartou je fakt, že z každé takové platby obchodník odvádí provizi na zprostředkovatele platby. V důsledku toho by muselo dojít k navýšení cen.