Přihlásit se a přidat recenzi

• Vůbec nic!
    • absolutně nic!
    • Absolutní podvodníci
    • neskuteční šmejdi

Jsou to darebáci, zloději, podvodníci, velmi důrazně varuji před nákupem v tomto e-shopu! "ŠMEJDI" Zavřela bych je! Zboží nikdy nedorazí, peníze zpět nevrátí, na nespokojenost s nákupem nereagují! Reklamace neeexistuje! Jakmile dostanou na účet Vaše peníze, v tu chvíli s Vámi přestanou úpně komunikovat! Slyšela jsem, že se na ně chystá hromadná žaloba, už aby to bylo! Nechápu, že jim ještě nikdo nezakázal činnost!

• 10 %

• Resite si sami celni zalezitosi
    • Dlouha dodaci doba - delsi nez se uvadi
    • NIKDY NEOBJEDNAVEJTE

Obchod je totalni shit, nechapu proc nejit rovnou na amazon a objednat si v klidu s kratsi dobou dodani a hlavne neresit celni deklraci s Ceskou postou. Vyhnete se tomuto obchodu!

• 80 %

• Nízká cena zboží
    • Ukázková komunikace obchodu
    • Víceméně dodržení lhůty dodání
    • Doba dodání (5-25 dnů; dost dlouhý interval)
    • Zboží z východu (nejsem si jistá, za ví člověk předem, odkud konkrétně objednané zboží přijde).
    • Zboží nedosahovalo deklarované kvality.

Hned na úvod uznávám, že má vlastní chyba byla, že jsem si dostatečně pozorně nepřečetla princip obchodu Lunzo. Kdybych věděla, že jde pouze o portál, který zprostředkovává nákup zboží ze zahraničí (východu; v mém případě Čína a Jemen), asi bych si koupi rozmyslela. To ale není vina Lunza. Odhlédnu-li od tohoto faktu, nemohu si na obchod víceméně stěžovat.

Zboží přišlo sice po částech (jedna zásilka přišla z Jemenu do cca 10 dní, druhá z Číny do cca 30 dní). Do deklarovaných 5 - 25 dní se tak celkové dodání zásilky nevešlo, nicméně, pár dní nevadí. Oceňuji komunikaci obchodu. 26. den jsem Lunzu poslala e-mail s dotazem ohledně dodání druhé části objednávky. Uspokojivou odpověď e-mailem, že je zboží na cestě (odpověď se ukázala jako pravdivá) jsem obdržela do dvou dnů.

Kvalita zboží je samostatná kapitola. Velkou část objednávky tvořilo 7 balení látek vhodných na výrobu roušek. Bohužel doručené látky podle mého názoru na šití roušek vhodné nejsou, protože jsou velmi slabé (je skrz ně vidět), několik kusů látek bylo ušpiněných (barva úplně nepustila ani po vyprání). Nicméně to opět není, chyba Lunza jako zprostředkovatele (a opět se vracíme k tomu, že je třeba číst pozorně smluvní podmínky :)). V balíčku s látkami byl papírek z čínského obchodu s informacemi ohledně obchodu a kontaktem, kam se člověk může obrátit v případě, že chce zboží vrátit. To mi přišlo sympatické. Ačkoli se zbožím nejsem spokojená a v budoucnu jej namísto roušek využiji spíše na výrobu látkových kapesníků, nechce se mi 'drbat' s navrácením zboží do Číny.

Jednu hvězdičku tedy strhávám za to, že zboží podle mého názoru nedosahuje kvality, jakou portál Lunzo uváděl, a že obchod neposkytuje možnost řešit reklamaci za zákazníka. Jinak však objektivně horší hodnocení dát nemůžu. Obchod bych na základě své zkušenosti klidně doporučila lidem, kteří mají zájem podpořit obchod s východem (nebo to prostě neřeší :)). Sama však Lunzo napodruhé pravděpodobně nevyužiji, protože upřednostňuji zboží z Česka a z Evropy, pokud je to možné. Setkání s Lunzem mě však naučilo, že při objednávání zboží z internetových obchodů je potřeba lépe sledovat odkud objednávané zboží pochází. Nicméně větší kritika není v mém případě namístě. Obchod proběhl v pořádku, zboží mi přišlo, komunikace byla ukázková. :)

• velký výběr
    • neuvedení všech potřebných parametrů u jednotlivého zboží
    • zboží ne a ne dorazit
    • špatné informace ohledně doby dodání

Objednala jsem pytel na špinavé pleny - logicky, bude ho občas potřeba vyprat na vysokou teplotu. Etiketa ale uvádí praní při 30°, což je dost na nic. Nedá se použít.

Dětská manikúra nedorazila vůbec. 3 měsíce po objednání jsem žádala o vrácení peněz, odpověděli mi, že garantují dodání do 60 dnů OD ODESLÁNÍ DODAVATELEM!!! (na webu mají doručení 5 - 25 dní). Vzhledem k tomu, že nedorazilo ani po těch 60 dnech od odeslání, dnes jsem podala reklamační formulář. Jsem zvědavá, jestli svoje peníze uvidím zpátky, když tady tak čtu ostatní recenze...

• pestrý výběr
    • dodací doba

Čekám už druhý měsíc na dodání. Na webu uvádějí nepravdivé informace o době dodání 5-25 dní je nesmysl. Podle ostatních recenzí zcela nefungující e-shop.
    Tohle je uvedeno na strankach ČOI...nicměně, řečeno velmi diplomaticky:
    lunzo.cz

Česká obchodní inspekce registruje vysoký počet stížností, které se provozovatele internetových stránek týkají. Podle informací uvedených na internetových stránkách nejde o klasický e-shop, ale o „virtuální galerii“, jejímž prostřednictvím údajně zboží nabízejí externí subjekty. Obvykle se má jednat o společnosti se sídlem v Číně nebo v jiných asijských zemích, u nichž je pro spotřebitele obtížné ověřit jejich existenci a důvěryhodnost. ČOI registruje stížnosti na dodání zboží s velkou časovou prodlevou, případně nedodání zboží vůbec. Je-li dostupnost označena např. výrazem „skladem u dodavatele“, může to v praxi znamenat, že zboží se nachází v Číně a bude doručeno až za několik týdnů či měsíců. Řešení reklamací a/nebo vracení zboží může být pro spotřebitele obtížné. V souvislosti s krizovou situací ohledně onemocnění COVID-19 ČOI obdržela stížnosti týkající se přemrštěných cen osobních ochranných pomůcek a velmi dlouhých dodacích lhůt. Případný nákup na těchto internetových stránkách doporučujeme důkladně uvážit a před jeho provedením velmi podrobně zkontrolovat dodací lhůty, obchodní podmínky a identitu a důvěryhodnost externího prodávajícího.

• Neexistuje.
    • Zboží přes několikerou urgenci nedodáno.
    • Na urgence reagují výmluvami a oddalovací taktikou.

Varuji před tímto obchodem.

• 20 %

• nechtějí po vás zaplatit poštovné (ale to dneska kdekdo, takže to zase takové terno není)
    • nelze sledovat zásilku

Dle avizované dodací lhůty mají na dodání ještě týden, takže vyčkám, ale už jen to, že už teď po mě chtějí recenzi, se jeví jako přinejmenším zvláštní.
    To, že nelze zásilku sledovat, je přinejmenším neobvykle. Myslím, že jsem zde "nakoupila" naposledy.

• Dobře promyšlený plán
    • Podvodníci!

Ze začátku reagovaly na emaily, prý došlo k zpoždění ze strany prodejce, ale už jsou to cca 3 měsíce a zboží nikde! Na email o vrácení peněz už nereagují.
    Zboží dorazilo dnes, ale je to hodně nekvalitní zboží, páře se a chybí jedna položka....

• Šílenost kretenovina

Zloději, za mě umrdávky čo z lidí jen vytáhnou prachy.

NESPOKOJEN!!!
    Doba doručení zboží před vypuknutí KORONAVIRU v Číně byla 2 měsíce. Obchod vám v žádném případě peníze NEVRÁTÍ!
    Když budete mít štěstí a zboží někdy dorazí,tak je o dost menší velikost,nežli uvadí se na stráncách eshopu.
    Když budete nespokojeni a chtít vrátit zbož,veškeré náklady platíte VY (KUPUJÍCÍ) a to i cestu do Číny.
    Eshop si ČOI hlavu neláme a naše zákony nerespektuje.
    VYHNĚTE SE ESHOPU LUNZO OBLOUKEM,JESTLI NECHCETE PŘÍJÍT O PENÍZE NEBO BÝT ZKLAMANÝ,AŽ ZBOŽÍ VÁM NĚKDY DORAZÍ?

• Zadna
    • Naprostá hrůza!!!!
    • Nedoporučuji

Na zboží čekáme 3mesice. Když jsme volali,čekali jsme na spojení 20min,operátora se jen vymlouva na do dodací lhutu5-25dni!!!!Na e-mail vám odpoví automat,nebo vám dodání prodlouží.Prisli jsme o peníze nic nedorazila.Katastrofa i z wish Vám zboží přijde!!!!Jen podvodníci,chtělo by to podat hromadné trestní oznámení za podvod

• nevidím žádnou výhodu.
    • arogance, nekomunikuji
    • Mluví na vás při reklamacích pouze automat.
    • Strašné. jednání.

U této firmy nikdy nebudu nic kupovat. Jsou to podvodníci.
    Pozor na ně!!!!
    Objednala jsem zboží. Při objednávce s vámi komunikují, pak už jenom automatické odpovědi.
    Když se mi po 5té reklamaci a stornu povedlo dovolat,
    byl mi do telefonu čten text automatické odpovědi.
    Paní, co se mnou komunikovala odmítla říct svoje jméno a velice arogantně říkala,
    že nemám právo do 14ti dnů od smlouvy odstoupit.
    Jednou jsme si to objednala, tak to musíte převzít. Pořád dokola říkala naučenou větu: "Mohu něco pro vás dál udělat.
    Já stále opakovala, že ano, že chci zakázku vrátit a stornovat do 14ti dnů. Pořád odpověď: Nemáte právo na odstoupení od smouvy. Jetě něco mohu pro vás udělat. Nakonec to položila s drzou poznámkou."
    Mailová komunikace bez odezvy, pouze automat.

• ziadna

Po troch tyzdnoch od vytvorenia objednavky dorazili butry z Ciny. Ani sa neunuvali tovar prebalit. Cestovalo to rovno do kosa. Objednavala som prvy a posledny krat.

• 90 %

• Žádná!
    • Nejhorší firma

Objednávka z ledna stále nedorazila.Stále se jen vymlouvají.Hlavně,že si zboží nechali zaplatit předem.Už nikdy více!!!!!!S tímto jednáním jsem se ještě nesetkala

• 20 %

• Sú to podvodníci. Tovar ktorý majú na webe "skladom" je vlastne iba sprostredkovaný nákup z Čínskeho internetového obchodu. V prípade reklamácie musíte tovar zastať späť do Číny a reklamáciu riešiť s čínskym predajcom - teda nie s obchodom LUNZO s ktorým ste uzatvorili kúpnu zmluvu a ktorému ste aj zaplatili.

Obrovská nespokojnosť. V januári 2020 som si objednal tovar, ktorý som uhradil na účet predajcu. Do dnešného dňa mi nebol tovar doručený - je 7. marec 2020. Pred 7-mimi dňami som poslal reklamáciu a tlačivo na ODSTÚPENIE od zmluvy. Neodsúhlasili mi moje zákonne právo na odstúpenie od zmluvy, pretože vraj mi zaplatený tovar už poslali - samozrejme že neposlali nič. V pondelok budem kontaktovať SOI. Ak nechcete prísť o svoje peniaze a ušetriť si proces sťažnosti a súdneho vymáhania vrátenia peňazí, tak si v žiadnom prípade neobjednávajte tovar u tohoto predajcu!!!

• vůbec žádná
    • není možné se dovolat
    • odpověď na email zdlouhavá
    • neochota komunikovat a domluvit se
    • dlouhá dodací lhůta-zboží objednáno 21.1.2020, dodnes nedorazilo
    • přeprodej z číny
    • arogantní
    • s reklamací a vrácení peněz neuspějete

K tomuto obchodu nemám bohužel žádný pozitivní bod. Mou chybou a nepozorností jsem objednala zboží, které tu nebylo k dostání 21.1.20,aniž bych četla recenze, řádně hned zaplatila a bohužel tím vstřícnost tohoto obchodu skončila. Dodnes zboží nemám, jejich komunikace je nulová - dovolat se je nemožné (půl hodiny jsem zkoušela čekat na lince),na emaily reagují až po více jak 2 dnech. Snažila jsem se s nimi domluvit na vrácení peněz za zboží, bohužel se stále ohání stejnou písničkou, že oni nic neporušili a odstoupit od smlouvy prý nemohu, jelikož je prý už někde na cestě. Ani možnost, že mi vrátí peníze a když bude zboží doručeno, tak jim ho pošlu, ať si ho tedy prodají jinde, neprošla. Vše jsem předala na prošetření ČOI, takže pokud máte stejný problém, doporučuju postupovat stejně - dokud jim bude vše procházet bez následků, bude nás okradených a nespokojených víc a víc.
    Po ČR funguje vícero eshopů, kteří čínské zboží přeprodávají, ale zatím jsem se nikde nesetkala s takovou arogancí.

Dodatek - i když zboží nedoručí, pošlou Vám výzvu na hodnocení obchodu. Pokud dáte pouze jednu hvězdu, což je minimum, tak po odeslání to zobrazí plný počet hvězd a hodnocení se "ohřeje" na jejich portálu max.jeden den, než to někdo vymaže.
    Koukněte na ares a zjistíte, že jednateli firmy jsou 2 odrostlí puberťáci, kteří si myslí, že rychle zbohatnou na lidské důvěře a naivitě.

• Nič
    • Celé zle
    • Aliexpres

Tovar z Číny (aliexpres), nezodpovedá fotke. Neseriózny prístup. Určite neobjednávať nič ,škoda času aj peňazí!!!!!

• Nič
    • Objednávajú tovar cez Aliexpres z číny
    • Neumožňujú vrátenie tovaru
    • Veľmi nekvalitné

Dávajte si pozor. Veľmi neseriózny internetový obchod.

• cena
    • reálná doba doručení je delší než avizují v košíku při odesílání objednávky

počítejte raději s 2 měsíci na doručení, objednat přímo z Číny bude pravděpodobně rychlejší.

• 10 %

Přeprodávají věci z Číny. Reklamace neřeší. Kvalita šílená. Velmi nedoporučuji!