- rychlá dodávka
- údajné pražení dle objednávky, čemuž moc nevěřím, to by museli pražit po malých dávkách a to by se asi nevyplatilo
- nevěřím tomu, že si všechny procesy hlídají od sběru přes logistiku a skladování, to není ani reálné, pracuji v automobilovém průmyslu, kde se vše tak sleduje a nakonec nikdo a vím o čem mluvím.
- příliš pozitivní ohlasy a reklamy.
Chutná mi značková káva a nekupuji kávu za 200 Kč pytlík ale i cenově kolem někdy 500-600 a musím říci, že tato káva je kyselá, že se nedá pít. Manželka mi objednala degustační balíček a co sáček, to katastrofa. První a poslední nákup, mám dojem, že každý má dnes vlastní pivovar a každý pražírnu kávy. Za mne už si zde neobjednám ale pokud tu všem těm znalcům co jsou spokojení chutná, ať si dále kupují nedopraženou kávu s příchutí hroznů, broskví a nevím ještě čeho ale jsem dost zklamaný za cenu jakou tato káva stojí ani z desetiny nechutná. Jinak na některých sáčcích je uvedena celá encyklopedie včetně nadmořské výšky což působí hezky ale na dalších zase není téměř nic.
- rychlá dodávka
- TopSpot espresso směs je bezkonkurenčně nejhorší káva, kterou jsem kdy pila (stejný dojem měli také kolegové). Neuvěřitelně kyselé.
Pro espresso nedostatečně upražená. Možná pro alternativní přípravu kávy.
- pěkný web i Facebook
- slušná cena
- kvalitní balení kávy
- čerstvě praženo, žádné skladovky
- káva nebyla kyselá
- Zkusil jsem test prvního nákupu na arabikách Brazil Santos, které za léta mám ozkoušené jinde, bohužel obě brazilky šly do koše po pár pokusech o různé hrubosti mletí. Mám profi mlýnek La San Marco a slušný kávovar Nuova Simonelli Oscar, takže kávu nedělám na hračkách ze supermarketů a převážně brazilskou kávu nakupuji léta od 3 stálých dodavatelů, u kterých se mi za ty roky u jejich santosky nestalo, aby byl takový výkyv v chuti, natož že by káva nebyla pitelná. V tomto případě stejně nepříjemně, jak káva po otevření voněla, stejně nepříjemně chutnala, i dost světlá barva zrn byla nezvyklá. Napsal jsem jim to na jejich FB profil do zprávy, bohužel bez reakce...Tak jsem asi měl pech na špatný pražící postup u mé várky, protože jinak je tu spousta pozitivních referencí a ty mají jistě svůj důvod. Proto i když dále testovat tuto pražírnu nebudu, nechci z jedné nepovedené akce vyvozovat nějaký kategoricky negativní závěr. Dám tedy 50%, prostě u mě se to nepovedlo, to se může stát :-) Aspoň vím, že se mám držet prověřených dodavatelů...
Chut kafe: nezajimava. Jako bezne kafe ze supermarketu.
Reakce obchodu Coffeespot.cz
Dobrý den Viktore. Děkujeme za reakci a hodnocení. Káva Peru Chanchamayo, kterou jste objednal je u zákazníků jednou z nejoblíbenejších právě pro svou čokoládovo-karamelovo-mandlovou chuť a svěžím nádechem červeného grepu. Kávy ze supermarketu mají jeden zásadní rozdíl a ten, že jsou přepražené až spálené a mají neurčitou dobu od pražení s nedohledatelným půvdem..... Což je pravý opak toho, co děláme a jak na kávu jako produkt pohlížíme.
Je možné, že je chuťový profil pro vás nezajímavý. Také záleží na tom, jak jste kávu připravoval (hrubost mletí, teplota vody...atd)
Přejeme krásný den. S pozdravem za tým pražírny Coffeespot Radka Sopůšková -
- vše vyřízeno rychle
- káva mi nechutná, přijde mi bez chuti a vůně
- objednány dva druhy, chutnají stejně, vyvanutě
- zpětná vazba eshopu naprosto bez reakce
už neobjednám
- Rychlá informovanost o průběhu objednávky!
- přišlo mně zbytečné drahé dopravné a úložné..
- Neúplné popisky vlastností kávy.
Reakce obchodu Coffeespot.cz
Dobrý den Patriku. Děkujeme za hodnocení. Dopravné, včetně balného a dobírky na vzdálenost 300km (Huštěnovice - Praha) v ceně 55kč je momentálně to nejnižší, co můžou dopravci v ČR nabídnout. Pokud se Vám to zdá moc, nemůžeme v tomto směru jakkoliv pomoci. Také doba dodání, kdy jsme přijali objednávku 19.12. v 16 hodin, 20.12 ji pražili a expedovali, aby byla 21.12 u Vás, nejde již víc urychlit. Přejeme krásné okamžiky a chvíle pohody při šálku kávy. S pozdravem za tým pražírny Coffeespot Jiří Plšek
- Jakoby se do dávky tentokrát připletlo cca 5% nedobré kávy, některé dávky jsou dobré, jiné jsou hnusné(plesnivá nebo přepražená). Dosavadní dřívější dodávky byly vynikající.
- Zhoršená kvalita.
- Zboží je objednáno z pohodlí domova.
- NEPOZNÁTE JAKOST KÁVY. MUSÍTE VĚŘIT LŽIVÉ REKLAMĚ. I KDYŽ ZNÁTE DRUHY OBJEDNANÉ KÁVY, JSTE DOST HODNĚ SKLAMÁNI..
OBJEDNAL JSEM SI DVA DRUHY MÉ OBLÍBENÉ ZNAČKY A JEDEN NOVÝ DRUH NA OCHUTNÁNÍ. TO CO PŘIŠLO SE NEDALO S MOJÍ OBLÍBENOU Costa Rica dota Tarrazu A Brasil Santos VŮBEC SROVNAT VZHLEDOVĚ, NATOŽ S CHUTÍ VYPÍT. ZKUSIL JSEM NABÍDNOUT PŘÁTELŮM, ALE BEZ ÚSPĚCHU.
POSLAL JSEM ZBOŽÍ ZPĚT PANÍ SOPOUŠKOVÉ A ČEKAL NA NĚJAKOU SPRÁVU. PO TÝDNU JSEM SI MYSLEL, ŽE SE BALÍK ZTRATIL A TAK JSEM JÍ ZAVOLAL. SDĚLENÍ, ŽE CHUŤ JE MŮJ SUBJEKTIVNÍ DOJEM A ŽE NEVIDÍ DŮVOD K REKLAMACI, MĚ ŘÁDNĚ PŘEKVAPIL.
OD R.1990 MÁM SVOU ŽIVNOST A DOVEDU SI PŘEDSTAVIT JAK BYCH DOPADL KDYBYCH JEDNAL STEJNĚ. PŘEJI PANÍ SOPOUŠKOVÉ ÚSPĚCH
V PRÁCI VE FIRMĚ A HLAVNĚ NA SOBĚ.
NÁKUP U TÉTO FIRMY N E D O P O R U Č U JI. -
- Kava byla kysela, nepouzitelna.
Chuť kávy neodpovídá popisu...
- Velký výběr
- špatná káva
Už druhá káva, kterou jsem otevřel, byla kyselá jak šťavel. První byla espreso směs, ta byla kyselá, že se nedala dopít, přitom obsahuje brazil. kávu, která kyselá není. Takže kdoví, co tam dávají. Navíc byla málo (středně) upražená, kávová zrna světlá, já jsem zvyklý na silně upražená. Druhá káva, z afriky, to je vyloženě hnus! Opět jen středně upražený a hlavně, z kávovaru teče málo obarvená voda, tedy tzv. "hrušková voda", nikoliv krásně tmavé kafe s krémou. Nejraději bych neotevřené balení vrátil i přes to, že je to dnes 20 dní, ale co máte dělat, když jednotlivé pytlíky otevíráte postupně... Doufám že se zachovají vstřícně a umožní mě zbylé pytlíky vrátit...
- Nabídka pražené kávy.
- Nepřehledné webové stránky. Nic neříkající popis jednotlivých druhů káv.
Kávu je nutné vyzkoušet. Vybrali jsme typ káv, který nám bohužel nechutnal. Velmi nepřehledné webové stránky a nic neříkající popis kávy.
- -
- Nabízené zboží neodpovídá tomu, co člověk obdrží.
- Neprofesionální přístup pražení kávy - nedostatečné pražení.
- Neprofesionální přístup k zákazníkovi - zaslání mixu různých kávových zrn různě upražených.
Objednali jsme kávu Brazil Santos scr. 17/18, ale obdrželi jsme mix kávových zrn, navíc ještě různě pražených.
Abych to upřesnila:
Považuji se (a i mí přátelé) za znalce a kávu Santos jsme objednali pro její nízkou kyselost, jemnou a vytříbenou chuť, která se dá považovat i za mírně nasládlou.
Bohužel však nedorazila káva Santos s velikostí zrna 17/18, ale mix menších zrnek (o velikosti cca. 15 až 17)navíc různě pražených. Tento mix obsahoval celkem 3 různě pražená zrna (málo pražená, o něco více pražená a mírně středně pražená). I ta nejvíce pražená zrna byla přeci jen vzálena od běžné úrovně pražení této kávy.
Chuťově byla tato káva respektive mix kávových zrn poměrně značně kyselý, hořký a bez nějaké výrazné chuti. I po namletí na ručním mlýnku s mlecími kameny káva voní naprosto netypicky pro Santos (spíše nevoní, protože se o Santos nejedná), což je jen dalším důkazem toho, že káva Santos v této směsi je zastoupena zcela minimálně, zdali vůbec.
Vzhledem k tomu, že jsme kávu objednávali nejen pro sebe, ale i své přátele, kteří také velmi dobře znají chuť kávy Santos, tento náš názor sdílelo dalších 5 lidí.
Na základě této skutečnosti se vrátím k původnímu dodavateli, který měl sice vyšší ceny, ale káva dorazila vždy taková, jakou si člověk objednal, řádně upražená a bez nějakých mixů jiných zrnek.
Je mi jasné, že prodejce bude celou mou zprávu dementovat a dělat ze mě hlupačku, ale jestliže někdo takto klame zákazníky, nemůže se divit, že se občas někdo nespokojený ozve. A ještě jedna věc - pokud by chtěl prodejce napsat, že k tomu došlo nedopatřením, tak se obávám o pravdivosti jeho slov. Sama dělám v obchodě a k takovýmto "nedopatřením" u nás dochází jen když to nařídí vedení.
Kávu jsem pochopitelně nereklamovala, s čímž asi prodejce počítá, protože by mě to i s poštovným vyšlo tak draho (a s nejistým výsledkem), že už bych si rovnou mohla někde objednat Konu nebo Blue Mountain.Reakce obchodu Coffeespot.cz
Dobrý den paní Kvíčalová. Děkujeme za hodnocení. Zkusím Vám trošku popsat situaci, do které jste se dostala. Pokud se považujete za znalce kávy, tak určitě víte, že káva Brasil Santos není odrůda. Jde o mix mnoha druhů káv pomalu z celé Brazílie, které se v průběhu celé sklizně míchají a pytlují v přístavu s názvem Santos. Proto jde o cenově hodně levnou kávu s promněnlivou kvalitou zrn. Jelikož má každý druh zrna jiné vlastnosti, tak se praží hodně odlišně. To má za následek při středním pražení, které preferujeme, nerovnoměrnou barvu. Samozřejmě, pokud jste zvyklá na pražení Full city( tmavé), tak u takového stupně dojde k sjednocení barvy a zrna, káva je bez acidity a hořká. Ale také ztratí svou přirozenou chuť a vůni. To, co potom cítíte a považujete za chuť a vůni, je hořkost a vůně spáleniny. Proto pražíme na stupeň střední, který znalci kávy opravdu oceňují. V žádném případě se tedy nejedná o "neprofesionální přístup k pražení kávy" Právě při středním pražení v jednotlivých druzích vyniknou jejich opravdové přednosti.
Se záměnou, případně přimícháním jiného druhu kávy k "Santosu" vás můžeme ubezpečit, že tomu tak není a ani být nemůže. A to z jednoho prostého důvodu: Santos je momentálně nejlevnější káva na trhu, takže jen blázen by se snažil ji "nastavit" něčím jiným, dražším. Nedopatřením, jak píšete se nic stát také nemohlo, protože mometálně veškerou práci od logistiky, výběru zrn, pražení na nejmodernějším zařízení a balení provádíme jako majitelé sami a tak máme opravdu vše pod důkladnou kontrolou Vlastně se až teď divím, proč na toto hodnocení reaguji, když jste si vlastně názor utvořila sama a sama i odpověděla na celý problém i ohledně případné reklamace.
V každém případě děkujeme za Váš názor.
Za pražírnu kávy
Coffeespot
Jiří Plšek -
- Dobrý den, doprava pomocí České pošty mi přijde velice tristní. Nejenže mi balík nepřišel domů, ale přišla mi pouze sms, že jsem si na pobočce stále nevyzvedl svou zásilku. Přitom jsem ani nebyl nikterak vyrozuměn, že zásilka na poště je. Dále pak nemožnost použití platební karty i přes přítomnost platebního terminálu je opět velmi zvláštní (akceptace pouze karet ČSOB). Myslím, že použití České pošty v době spedičních společností typu PPL, DPD, DHL apod. je krokem vedle.
Obchod funguje dobře, akorát káva ESPRESSO PLATINUM mě příliž nenadchla. Oříšková pěna vydrží jen pár vteřin, chuť méně výrazná, řidčí. Čekal jsem vyšší kvalitu, ale to bude asi u pražíren s vyšší cenou.
- Rychlé dodání.
- Káva je čerstvá. (škoda toho pražení viz. níže)
- Káva je velmi přepražená až do černa. Ztrácí se chuť jednotlivých odrůd. Převládá tělo kávy. (odebráno několik kg různé kávy)
- Zrnka jsou s mastnými fleky nebo úplně mastná.