Inzerovali produkt za nejlepší cenu na trhu, při objednávce jsem se dozvěděla, že nemají tušení o termínu dodání a nejsou schopni garantovat ani výši ceny, takže v podstatě berou zájemce do pořadníku. Obratem jsem ta samá kamna koupila, i když za vyšší cenu, měla jsem je doma za tři dny.
Když jsem jim o tom psala, pán ještě byl dotčený a drzý. Chápu, že je na trhu teď tak trochu divoký západ, ale tohle už je na mě moc, nekoupila bych si od nich ani papírové kapesníky.Reakce obchodu Profi stavba
Svět se asi zbláznil. Proč lidé, kteří neumí číst, ještě lžou ?
Na eshopu máme u dostupnosti zákazníkem objednaných kamen JOTUL uvedeno, že kamna nemáme skladem, termín dodání je 3 - 4 měsíce a od objednání a na kamna jsou pořadníky.
Asi po 150-tý opakujeme když je uvedeno u kamen, že nejsou skladem a že je čekací lhůta 3 - 4 měsíce, opravdu kamna nemáme a musí se počkat na naskladnění. Každý se může před objednáním svobodně rozhodnout.
Udělat si ale objednávku na zboží, které není skladem a potom být na nás vulgární a urážet nás, že nemáme zboží skladem, to normální člověk nepochopí.
Na žádné objednávky nechceme platbu předem, objednávku je možné kdykoliv stornovat bez sankcí, zákazníci tedy absolutně nic neriskují. -
- při objednání obvykle skladem potom není doprodéj skladových zásob
Reakce obchodu Profi stavba
Bohužel tak dopadl letos sortiment kamen - krbů a sporáků, všichni výrobci improvizují a ve výrobě a občas vyřadí nějaký model z nabídky, aby mohli zrychlit výrobu ostatních produktů.
Nyní je zájem o kamna, krby a sporáky tak obrovský, že není možné zrealizovat všechny objednávky jak byly zákazníci zvyklí, zboží mizí obrovskou rychlostí a každou chvíli platí na skladech něco jiného. Navíc na 95% všech výrobků jsou pořadníky a termíny dodání jsou více jak 1/2 roku.
Každý kdo chce nyní koupit kamna, sporák nebo krb tak se musí smířit, že je už pozdě letos a je potřeba se připravit na komplikace nejen v termínech, ale i s případnými změnami v objednávce bez rozdílu u jakého prodejce a výrobce si zboží objedná. -
vojednvkaami dodane nahradne diely na kamna jotul som neprebral faktura cislo 130220285 za 180 euro dovod vami vystavena faktura za 1 180 euro kurierovy som odmietol tuto sumu zaplatit
Reakce obchodu Profi stavba
Omlouváme se za chybku, cena dobírky je opravena u spediční firmy a zásilka je správně dodána s dobírkou 180 EUR.
Jedná se jen o překlep při zadání dopravy. -
na objednávku žádná reakce
Nerozumíme recenzi.
Objednávka přišla v sobotu 22.8.
V detailu objednaných kamen je uvedeno u dostupnosti, že kamna nejsou skladem a výrobce má pořadníky na tato kamna. Po objednání bude objednávka zařazena do pořadníku.
V pondělí dne 22.8.2022 byl zákazník informován emailem, že objednávka byla zařazena do pořadníku ve výrobě na kamna ABX a termín objednaných kachlových kamen se pohybuje v délce 6 - 12 měsíců. Přesný termín se nyní neví, vše záleží kdy keramičky dodají kachle výrobci ABX aby mohli sestavit kamna.
Zákazník tedy všechny informace měl již ve chvíli objednání a také po objednání kamen.
Dodatečně tedy ještě reagujeme nad rámec informací, které jsme poslali, touto novou pořádnou reakcí "juchůůůů". Doufáme, že tato reakce byla již dostatečná pro zákazníka. -
Slibují něco, co nemohou dodat
Reakce obchodu Profi stavba
Nerozumíme recenzi, u zboží je uvedeno u dostupnosti, že zboží není skladem a zákazník je překvapen, že zboží není skladem.
Tato informace je v detailu objednaného zboží :
Dostupnost LA NORDICA aktuální stav * Pokud máte zájem o výrobek LA NORDICA, udělejte si objednávku. Budete zařazeni do pořadníku v Itálli. Nyní se termíny dodání nejčastěji pohybují v délce 6 měsíců a více ( platí pro 90% výrobků ). Po objednání Vám upřesníme termín. Bez objednávky se k výrobkům nedostanete, protože vše co jde do výroby v nejbližším 1/2 roce je již prodáno. OBJEDNÁVKOU NIC NERISKUJETE. Nepotřebujeme žádnou platbu předem, objednávku můžete kdykoliv stornovat. Pokud objednávku zrušíte, zboží se posune na dalšího zákazníka za Vámi v pořadníku. -
Prodejce nabízel zboží za určitou cenu a já si ho objednal. Po přijetí objednávky mi bylo sděleno, že se cena podstatně navyšuje. Tak jsem objednávku stornoval.
Reakce obchodu Profi stavba
To je bohužel realita posledního půl roku. Ceny neurčujeme my, ale výrobce. Ceny kamen a krbů se dá říci přímo, že letí každý den směrem nahoru. Zboží není a výrobci přecházejí na účtování cen až ve chvíli dodání, nikoliv objednání. Můžeme se pouze situaci přizpůsobit.
- zboží uvedené jako skladem ve skutečnosti neměli
Reakce obchodu Profi stavba
V detailu kamen JOTUL je uvedena informace o dostupnosti, nevíme už jak více zákazníkům sdělit jaký je skutečný stav :
* dostupnost JOTUL aktuální stav * Pokud máte zájem o výrobek JOTUL, termín je kolem 2 - 3 měsíců. Po objednání Vám upřesníme termín. Bez objednávky se k výrobkům nedostanete, protože výrobce eviduje více objednávek než stihne vyrobit. OBJEDNÁVKOU NIC NERISKUJETE. Nepotřebujeme žádnou platbu předem, objednávku můžete kdykoliv stornovat. Pokud objednávku zrušíte, zboží se posune na dalšího zákazníka za Vámi v pořadníku. ( Pokud je u zboží uvedena dostupnost SKLADEM NA PRODEJNĚ, jedná se o nové zabalené nevystavené zboží, nachystané ihned k odeslání ). -
- Nabídka neodpovídá realitě
Reakce obchodu Profi stavba
Bylo objednáno zboží u kterého je uvedena dostupnost - TERMÍN NA DOTAZ. Pokud si zákazník objedná takové zboží, nelze počítat, že bude skladem a bude ihned dodáno. Jedná se solární sprchu, které se naskladňují průběžně v termínech kolem 4 - 5 týdnů. Jedná se o objednávku z 13.6.2022 a dnes je 20.6.2022. Od objednávky tedy uplynulo pouze 7 dnů.
Je to již měsíc co jsem objednal. Dosud žádné informace o doručení.
Reakce obchodu Profi stavba
U zboží je uvedena dostupnost TERMÍN NA DOTAZ. Jedná se o náhradní rošt pro krb STEKO. Zákazník byl informován, že termín dodání bude minimálně 1/2 roku, protože výrobce STEKO již nefunguje. Rošty jsou zadané na odlití ve slévárně, ale vzhledem k situaci, která nyní panuje ve výrobách, je bohužel termín kolem 1/2 roku a že po vyrobení zašleme zprávu, že rošty jsou vyrobeny. Na zboží zákazník nemusí čekat, objednávku může kdykoliv stornovat.
Zboží nedodané, termín také nesdělen. Vše špatně!!!
Reakce obchodu Profi stavba
Zákazník byl ihned po objednání informován, že objednaná kachlová kamna nejsou skladem a termín dodání objednaného modelu je 1 rok. Nabízeli jsme stejný model kamen jen v jiné barvě, které jsou ihned k dodání, do dnešního dne nám zákazník neodpověděl.
- Objednal jsem. Ovšem obchod nejen, že nemohl doručit zboží, ale nehodlal ani garantovat cenu, uvedenou na e-shopu. Nakupuji na Internetu vcelku pravidelně, nezřídka není zboží na skladě, ale pokud objednám, byla mi vždy garantována původní cena. I když se třeba následně cena zboží zvýšila, já platil tu původní. Tak, podle mého, jedná seriózní obchod. Profi stavba tak nejednala, proto jsem objednávku zrušil a krbová kamna nakoupil jinde. Mimochodem, právě včera mi je v pořádku dopravce dovezl.
Reakce obchodu Profi stavba
Je nám to líto, ale výrobci za poslední měsíc přešli na účtování zboží až ve chvíli dodání podle ceníků, který teprve bude platit. Nemůžeme garantovat ceny zboží, když nevíme co bude za 2 měsíce nebo za půl roku. Nelze kamna koupit u výrobce za 25tis a prodat za 20tis. a ještě dát k tomu dopravu zdarma, to prostě nejde. Jednou má zboží jeden obchod, jednou druhý. Už není doba kdy všechny obchody měli všechno a ceny byly stejné 5 let. Výrobci kamen kupují železo tím způsobem, že cena platí jen 24 hodin a druhý den je cena vyšší. Lidé, kteří si budou kupovat kamna a krby až v druhé polovině tohoto roku budou mít zboží už o 30% dražší než platí ceny dnes, tak to prostě je.
Nezvedají telefon, nekomunikují přes e-mail. Po 3 dnech objednávku zrušili. Důvod ......není skladem, možná v srpnu. Přitom na webu mají stále skladem. On-line nakupuji často, ale s tímto jsem se ještě nesetkal.
Reakce obchodu Profi stavba
Také jsme se ještě nesetkali s takovým náporem ze strany kupujících, situace je pro nás nová. Za poslední 4 týdny se vyprodala úplně všechna kamna, krby a sporáky v celé Evropě. Denně volá asi 1000lidí a dalších 1000lidí denně píše dotazy přes email, kdy bude zboží k dodání.
Opravdu to nevíme a neví to ani výrobci. Ze dne na den se termíny prodloužili na 1/2 roku až 1 rok a aby výrobci mohli zrychlit výrobu, vyřadili mnoho modelů ze své nabídky. Výrobci potřebují mít v nabídce menší počet modelů. Situace je v tuto chvíli velmi kritická a nikdo neví co bude a nebude.
Objednávku jsem nezrušili, ale zákazník protože nemáme zboží tak jako úplně všichni co prodávají kamna.
Pan zákazník by jistě vyřesil tuto paniku kolem energií snadno, my jsme na to bohužel malý páni. -
- Krbová kamna inzerovaná skladem, nakonec není možnost je jakkoli objednat!
Reakce obchodu Profi stavba
Nikde jsme neinzerovali informaci u objednaných kamen, že je máme skladem. Pouze jsme je měli v nabídce s možností objednání a následného zařazení do pořadníku. Situace v sortimentu kamen a krbů je kritická a kdo má zájem o zboží si nyní bohužel musí počkat. Celá Evropa se bojí, že nebude plyn, vše je vyprodáno. Sklady jsou prázdné v celé Evropě, zboží prostě není a soudný člověk pochopí tuto mimořádnou situaci.
- ko
- ko
Reakce obchodu Profi stavba
Taky nedoporučujeme tohoto zákazníka.
Zákazník si objedná zboží, vidí kolik stojí dopravné za zboží které má v košíku, dokončí objednávku a potom volá a píše, že chce dopravu zdarma a když nebude doprava zdarma tak nedoporučuje náš obchod.
Svět se asi zbláznil. -
Obchod by asi proběhl v pořádku, už jednou jsem zboží odebíral. Ale dopravce, firma FOFR a jejich řidič. Neochota, arogance, neprofesionalita, pán si myslí, že zákazník je jen proto, aby zaplatil a musí se komplet přizpůsobit. A čekat na adrese třeba dva dny v kuse, aby zboží dodal. Ta zkušenost je bohužel už i z toho prvního obchodu.
Reakce obchodu Profi stavba
Časové sladění na převzetí zboží od dopravce je již mezi zákazníkem a dopravcem. Každá přepravní společnosti má tisíce řidičů. Chápeme, že zákazníci mají svoji práci a řidiči mají zase mnoho zásilek na rozvezení a někdy je těžké najít časovou shodu.
Doporučujeme proto si zboží raději poslat do zaměstnání, zejména pokud se jedná o menší zboží než volit variantu zajet si ze zaměstnání pro balíček domů a potom jet zase zpět do zaměstnání.
Zde jako internetový obchod v tomto případě nic nenaděláme, když se nedohodne zákazník s řidičem na časové shodě.
Tato recenze je v podstatě nic neříkající, zákazník oznamuje, že se nemohl domluvit s řidičem spediční firmy, který vozí zásilky ( pro další tisíce eshopů ) a protože se s řidičem nedomluvil na času, nedoporučuje náš internetový obchod. -
- slibují co nemají
Reakce obchodu Profi stavba
Je nám to líto, ale za posledních 10 dnů zmizelo 90% všech skladových zásob kamen a krbů co v ČR bylo.
Nyní jsou termíny 1/2 roku u některých modelů dokonce už 1,5 roku. To má návaznost také na dodávky náhradních dílů.
Konflikt na Ukrajině navyšuje obavy ještě většího růstu energií a lidé vykupují co mohou. -
- Zboží mělo být skladem, ale nebylo. Takže prozatím šetřím
Pokud zboží není skladem, nechápu, proč je v e-shopu uveden opak.
Termín dodání snad 2 měsíce, ale jiní jsou prý na tom ještě hůře. Tak alespoň něco.Reakce obchodu Profi stavba
- Nikdo nekomunikuje
13.11. Jsem objednal a do dnes 6.12. nikdo ani nenapsal. Velice nedoporučuji
Reakce obchodu Profi stavba
Bylo objednáno zboží ( rošt za 220,- Kč ), který nebyl a není skladem. Informace o tom, že zboží není skladem je uvedena v detailu dostupnosti uvedeného zboží. Rošty jsou objednané ve výrobě, bohužel situace je taková jaká je. Výrobci mají dlouhé termíny nyní a podle výroby budou rošty až v lednu 2022. Bohužel s touto situací nic neuděláme.
- Az pri treti urgenci a upozorneni podezreni z podvodu obchod sdelil ze zbozi nema
Nespolehlivost
Reakce obchodu Profi stavba
Jak se prosím dělá podvod u objednávky sporáku, kde je uvedena dostupnost - na objednání na 3 týdny a navíc když zákazník platí zboží na dobírku řidiči, tedy až při převzetí ?
přes sliby o dodání se termín odsouvá do daleka .....
za všechno může corona ?!Reakce obchodu Profi stavba
Objednávky na 95% výrobků kamen LA NORDICA budou bohužel vykryty až v roce 2022. S tím bohužel nic neuděláme.
Tato situace je téměř u všech značek kamen a krbů, které se v ČR prodávají. Zboží prostě není.