Přihlásit se a přidat příspěvek
  • Nedávno jsme objednali degustační balíček a veškerá káva byla už na první pohled přepálená, zrnka mastná. Nezachránil jí ani způsob přípravy, french press, espresso ani filtr. Směs na espresso dělá pěknou cremu, ale chuť je prostě špatná. Kávu bohužel nedoporučuji. Pokud bych měla srovnávat tak cenově je dražší než Lavazza, ale kvalitou se jí nevyrovná. Jsme zvyklí na Double shot a doufali jsme v jeho alternativu.

    • Dobrý den,
      děkujeme za reakci.
      U kávy bohužel/bohudík není možné říci, zda je pražená dobře nebo špatně, je buď pražená méně nebo více, světle nebo tmavě, tak či onak, ale vyjádření o kávě, že je dobře nebo špatně pražená není v pořádku. Každému vyhovuje něco jiného.
      Pokud jste zvyklí na kávu double shot, pak se vše vysvětluje. Naše káva samozřejmě v žádném případě není alternativou k double shot a ani bychom to nikdy netvrdili. Pokud se někdo zeptá na doporučení (s odkazem, že má rád světlé pražení, tedy něco jako double shot), nikdy bychom naši kávu (způsob pražení) nedoporučili - je to úplně něco jiného.
      Na druhou stranu ti zákazníci, kteří nemají rádi ovocné/kyselé tóny kávy a dávají přednost chuti kávy spíše k hořké, pak je vhodnější volba naše pražení (tzv. italský způsob).
      Velmi, ale velmi jednoduše by se to dalo vysvětlit takto:
      Světlé pražení (double shot a jiné) = chuť více směrem do kysela.
      Tmavé pražení (buna cafe a jiné) = chuť více směrem do hořka.
      Přejeme Vám příjemné dny.
      BunaCafé